Fläskkarré med vitlök- och grönsakssmör och råstekt potatis

4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré à 160 g
  • 8 st potatisar
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 125 g haricots verts
  • 4 st plommontomater
  • 0,5 pkt bacon
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen i en cm tjocka skivor. Skala och skiva två vitlöksklyftor.
  2. Lägg potatis- och vitlöksskivorna i en stekpanna och stek dem i smör på låg temperatur 7-8 min.
  3. Skala resten av vitlöksklyftorna. Skär bönorna i långa bitar. Skär varje tomat i fyra klyftor.
  4. Tärna och knaperstek baconet. Ta upp baconet och torka ur pannan. Smält ca 2 msk smör i pannan. Lägg i vitlöksklyftor, bönor, tomater och bacon. Vänd runt det i smöret och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek köttet i smör 3-5 min per sida. Salta och peppra.
  6. Lägg upp potatisskivorna och karrén och toppa med grönsakssmöret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept