Småländska isterband med rostade betor, potatis och Västervikssenap

Småländska isterband med rostade betor, potatis och Västervikssenap
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Småländska isterband med rostade betor, potatis och Västervikssenap

10 ingredienser

35 min

Smånändsk husmanskost i form av isterband.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 4 rödbetor
  • 8 potatis (gärna Anna Belle)
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk söt senap
  • 2 lagerblad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • malen kryddpeppar, krossad
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala rödbetrona och klyfta dem. Få ut 8 klyftor på varje beta.
  3. Klyfta potatisen och lägg dem i en form med olja, salt och krossad kryddpeppar.
  4. Rosta betor och potatis i ugnen, ca 25 minuter.
  5. Dela isterbanden och lägg dem i en egen form och kör dem parallellt i ca 10 minuter.
  6. Låt dem svalna något och klicka ut crème fraîche samt sötsenap och strimla lite färsk lagerblad över isterbanden.
  7. Hacka persiljan och blanda runt med rödbetorna och potatisen samt salta - dags att servera!
  8. Smaklig måltid!