Baconlindad spetskål med basilika

Baconlindad spetskål med basilika
Foto: Tobias Rudberg
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 st spetskålshuvud
  • 2 pkt bacon à 140 g
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Dela kålhuvudet i 4 bitar. Skär bort rotfästet.
  2. Linda baconet runt spetskålen, fäst med tandpetare.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Stek spetskålen runt omkring på låg värme så att den blir knaprig, ca 4 min.
  5. Lägg i en ugnssäker form och stek i ytterligare 10 min i ugn.
  6. Lägg ett snitt i kyckling och vik upp den, platta till något och grilla ca 2 min på var sida. Salta och peppra.
  7. Lägg upp kålen på en tallrik, klicka över yoghurten och riv färsk basilika över.
  8. Häll på oljan och krydda med svartpeppar.
  9. Servera med kycklingschnitzel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept