Sashimi med sesamsojadressing och wasabikräm

Sashimi med sesamsojadressing och wasabikräm
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g lax
  • sesamfrön
  • sallad

Sesamdressing

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk dijonsenap

Wasabikräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 2 msk wasabipulver/pasta

Gör så här

  1. Sesamsoja
    Börja med sesamdressingen, blanda soja, olivolja, vatten, risvinäger, sesamolja, dijonsenap och flytande honung.
  2. Vispa ihop alla ingredienser och låt den vila.
  3. Wasabikräm
    Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche.
  4. Rör det samman med wasabipulvret.
  5. Det går även bra att använda wasabipasta.
  6. Sashimi
    Skär laxen i tunna skivor, lägg den på ett serveringsfat och slå på lite sesamdressing så att det nästan täcker laxen.
  7. Lägg salladen i mitten och klicka ut wasabikräm över laxen.
  8. Avsluta med att strö lite sesamfrön över fatet. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept