Norsk kungskrabba

4

Du behöver

  • 2 st krabb-ben eller ca 80 g krabba per person
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 dl grädde
  • 1 st citron
  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe körvel
  • 1 ask marchesallad

Gör så här

  1. Dela krabb-benen och skär i små bitar.
  2. Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja utan att det tar färg.
  3. Tillsätt honung och smaksätt med citronjuice och finrivet citronskal.
  4. Plocka blomkålen i buketter och behåll 1/4 till råstekning.
  5. Koka resten av blomkålen i grädden tills den är mjuk i cirka 20 minuter.
  6. Mixa den slät.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Råstek blomkålsbuketterna i rapsoljan så att de blir krispiga och får lite färg i cirka 5 minuter.
  9. Lägg upp purén med krabban, blomkålsbuketterna och ringla över citronette.
  10. Garnera med sallad och körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept