Lax Minute med spenat, granatäpple och apelsin

20 min
4

Snabblagad lax på en spännande salladsbädd med granatäpplen, apelsin och honung.

6 december 2007
20 min
4

Du behöver

  • 400 g laxfile (8 bitar)
  • 1 ask minispenat
  • 2 st apelsiner
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 50 st rostade mandlar

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint och filea ur apelsinerna. Blanda apelsinskal, honung och rapsolja. Smaka av med vitpeppar.
  2. Dela granatäpplet och gröpa ur kärnorna. Vänd ner apesinfileerna och granatäppet i dressingen.
  3. Halstra laxen på en sida i 2 minuter, salt och vitpeppra.
  4. Avsluta med att vända ner spenaten i salladen .
  5. Servera laxen ovanpå salladen och strö rostade mandlar på toppen. Lite naturell yoghurt passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept