Lax Minute med spenat, granatäpple och apelsin

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Snabblagad lax på en spännande salladsbädd med granatäpplen, apelsin och honung.

6 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g laxfile (8 bitar)
  • 1 ask minispenat
  • 2 st apelsiner
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 50 st rostade mandlar

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint och filea ur apelsinerna. Blanda apelsinskal, honung och rapsolja. Smaka av med vitpeppar.
  2. Dela granatäpplet och gröpa ur kärnorna. Vänd ner apesinfileerna och granatäppet i dressingen.
  3. Halstra laxen på en sida i 2 minuter, salt och vitpeppra.
  4. Avsluta med att vända ner spenaten i salladen .
  5. Servera laxen ovanpå salladen och strö rostade mandlar på toppen. Lite naturell yoghurt passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept