Halstrad gösfilé med kräftpotatis

Du behöver

  • 4 st gösfiléer, fjällade med skinn à 160 g
  • 4 st potatisar
  • 2 st salladslökar
  • 60 g kräftstjärtar
  • 0,5 dl grovriven färsk pepparrot
  • dill till garnering
  • smör
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Tärna potatisarna grovt. Lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker, salta och lägg i lite smör. Koka några min tills potatisen är mjuk.
  3. Skär salladslöken i fyra bitar. Blanda salladslök, kräftstjärtar, pepparrot och potatis. Garnera med pepparrot och dillvippor.
  4. Pensla gösfiléerna med rumstempererat smör. Stek dem 1 min per sida. Salta och peppra. Ställ in dem i ugnen och stek klart, 3-4 min.
  5. Lägg upp gösen med skinnet uppåt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept