Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche

Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche

9 ingredienser

25 min

Det finns vissa saker som känns riktigt svenskt. Det här är en av dem!

Ingredienser

portioner
  • 200 g gravad röding, i skivor (eller lax)
  • 4 mandelpotatisar
  • 50 g löjrom
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk smör
  • 1 knippe dill
  • 2 msk gräslök, fint hackad
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 1 skiva knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och koka mandelpotatisarna i ca 10-12 min. Mosa potatisarna fint med en gaffel och tillsätt lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smöra knäckebrödet efter tycke och smak. Lägg på den gravade fisken.
  3. Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjrom och garnera med rödlök och gräslök.
  4. Servera hela knäckebrödet eller bryt i mindre bitar.