Carpaccio på norska pilgrimsmusslor

Från Nyhetsmorgon

Carpaccio gjord på pilgrimsmusslor med norska räkor, sesamsojadressing samt wasabicrème.

Sesamsojadressingen håller i kylskåpet i över en vecka.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


26 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

Pilgrimsmusslor

  • 8 st pilgrimsmusslor, lätt halstrade
  • 100 g räkor
  • 1 liten ask med salladsskott

Dressing

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk schalottenlök, finhackad

Sallad

  • 1 ask salladsskott och någon typ av groddar
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Kräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk ingefära, finstrimlad inlagd
  • 2–3 msk wasabi
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Skiva de lätt halstrade pilgrimsmusslorna tunt och lägg dem på tallriken.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Blanda ingredienserna till krämen.
  4. Ta lite av sojadressingen och vänd ner salladen samt räkorna som placeras i mitten.
  5. Klicka ut krämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept