Julkryddad köttfärs med Ingrid Marie äpplen och Asterixpotatis

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st röd lök
  • 2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 10 st Asterix potatis
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk sirap
  • 1 msk kryddpeppar
  • salt
  • 30 g smör
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen med kryddorna. Slå på buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Tärna poatisen, äpplena och rödlöken. Smörstek potatisen i cirka 10 minuter, tillsätt sedan äpplen och rödlök och stek vidare i 5 minuter. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp köttfärsen med potatis fräset över, servera med gräddfil. Klipp lite gräslök eller persilja på toppen
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept