Julkryddad köttfärs med Ingrid Marie äpplen och Asterixpotatis

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st röd lök
  • 2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 10 st Asterix potatis
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk sirap
  • 1 msk kryddpeppar
  • salt
  • 30 g smör
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen med kryddorna. Slå på buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Tärna poatisen, äpplena och rödlöken. Smörstek potatisen i cirka 10 minuter, tillsätt sedan äpplen och rödlök och stek vidare i 5 minuter. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp köttfärsen med potatis fräset över, servera med gräddfil. Klipp lite gräslök eller persilja på toppen
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept