Giron Delicious

4

Du behöver

  • 8 st pumpernickelbröd
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 st svartrötter
  • citronsaft, några droppar
  • 1 näve kantareller
  • smör att steka i
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Pumpernickeltarteletter: Fördela osten på bröden och grilla i 275° ugn i 5 min.
  2. Skala och dela svartrötterna i mindre bitar. Lägg dem i citronvatten så de ej svartnar. Knaperstek hälften av kantarellerna i smör tillsammans med hälften av svartrötterna. Salta, peppra och strö över persiljan.
  3. Soppa: Koka upp kycklingbuljongen med resten av kantarellerna och svartrötterna. Låt koka 7 - 8 min, mixa soppan med crème fraiche och smaka av med vinäger, salt och vitpeppar.
  4. Värm mjölken i en kastrull och piska upp ett kraftigt skum.
  5. Uppläggning: Skeda upp soppan i sopptallrikar och fördela den knaperstekta svampblandningen i. Häll till sist över den skummade mjölken och servera med pumpernickeltarteletterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept