Ratatouillesoppa med olivbaguette

4

Du behöver

  • 0,5 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st paprika
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st tomater
  • färsk basilika
  • salt
  • vitpeppar

Olivbaguette:

  • 0,5 st baguette
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar 1,5 x 1,5 cm. Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg det i en gryta och fräs det i olivolja. Tillsätt lagerblad och timjan och låt det fräsa med.
  2. Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg ner det i grytan. Späd med vin och grönsaksbuljong. Låt koka ca 5 min.
  3. Tärna tomaterna. Rör ner dem i grytan och fortsätt koka i 5 min, så att tomaterna reder lite.
  4. Smaksätt med strimlad basilika, salt och vitpeppar.
  5. Låt gärna soppan stå svalt och dra under ett par timmar så att smakerna mognar.
  6. Skär baguetten i stavar. Droppa över lite olivolja och rosta dem tillsammans med oliverna i en stekpanna strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept