Morotssoppa och toast med getost

Från Nyhetsmorgon

Den här soppan är lika intensiv i smaken som i färgen. Serveras med en gratinerad getostciabatta.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,25 st chilifrukt
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 st apelsin
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 burk morotspuré (barnmat)
  • 5 dl morotsjuice
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 40 g smör

Toast:

  • 150 g getost
  • 2 msk kesella
  • svartpeppar
  • 1 st ciabattabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Strimla chilin fint. Skala och strimla schalottenlöken och vitlöken. Skala och grovhacka moroten. Lägg allt i en kastrull och fräs i olivolja.
  3. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv av skalet och lägg i kastrullen. Tillsätt buljongtärning, apelsinjuice, morotspuré och morotsjuice. Låt koka 6-7 minuter.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt vinäger och smör och koka upp.
  5. Blanda getosten och kesellan med svartpeppar i en bunke.
  6. Dela och rosta ciabattabrödet. Bred på getostcrèmen på brödet och gratinera i ugnen tills det får en fin färg, 1-2 minuter. Servera soppan med det gratinerade brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept