Kräftsoppa med kryddosttoast

4

Du behöver

Soppa

  • 1 paket frysta kräftor (1 kg, 26-30 kräftor) +
  • 2 dl spad från kräftorna
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 7 dl räkfond
  • 3 stjälkar krondill
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt, peppar

Toast

  • 4 skivor formbröd
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl riven vällagrad kryddost, ca 50 g
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Tina och skala kräftorna.
  3. Tillsätt fonden, kräftspadet och dillstjälkarna. Koka upp och sjud i 10 minuter.
  4. Krossa kräftskalet grovt i en kastrull. Fräs kräftskal och lök 2-3 minuter i smör i en stor gryta.
  5. Sila bort skalen. Häll tillbaka spadet i grytan. Tillsätt grädde och crème
  6. Fraiche, koka upp och sjud 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Mixa den varma soppan skummig med en stavmixer direkt i grytan precis inför
  8. Serveringen.
  9. Skär bort kanterna på brödet. Stek brödskivorna i smöret 1-2 minuter på varje sida. Blanda ost, crème fraiche, kräftstjärtar och dill i en skål.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera soppan med toast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept