Klar rödbetssoppa med torsk och matlagningsyoghurt

4

Du behöver

  • 5 st rödbetor
  • 150 g torskfilé
  • 1 st stjärnanis
  • 1 tsk soya
  • 1 skiva ingefära
  • 1 bit citrongräs
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 20 g smör
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala 4 rödbetor och riv dem grovt. Sjud dem försiktigt i 10 min med kryddor och buljong. Sila av och smaksätt med salt och vitpeppar. Blanka av med lite smör.
  2. Finstrimla den sista rödbetan och lägg i buljongen. Skiva tosken tunt och lägg ut den i varma tallrikar.
  3. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept