Färskpotatis med ansjovis och tomatsmörsås

4

Du behöver

  • 8 st färska svenska potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 75 g osaltat smör
  • 2 st tomater
  • 12 st ansjovisfiléer
  • dill

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka dem, i 15 minuter.
  2. Skålla tomaterna och kyl dem snabbt.
  3. Skala dem och kärna ur.
  4. Tärna dem i 1 cm tärningar.
  5. Finhacka löken och slå hacket i en kastrull med vinet och koka ner det hälften.
  6. Montera/vispa sedan ner smöret och smaksätt med salt och vitpeppar.
  7. Lägg potatisen med ansjovisen på tomattärningar och slå smörsåsen över och njut av våren.
  8. Plocka lite dill över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept