Fredrik Erikssons rödkål

Rödkål
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons rödkål

10 ingredienser

50 min

En klassiker som är ett måste på många svenska julbord.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 0,25 rödkål
  • 1 msk smör
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rött vin
  • 0,5 dl svartvinbärssaft eller gelé
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 hela nejlikor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär i grova bitar. Strimla rödkålen med osthyvel.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i kålen och äpplena. Rör ner gelén. Tillsätt kryddor, vinäger, rödvin, saft och salt. Koka på svag värme i 40 minuter.