Fredrik Erikssons rödkål

50 min
Rödkål
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En klassiker som är ett måste på många svenska julbord.

22 december 2011
Visa mer
50 min

Du behöver

  • 2 äpplen
  • 0,25 rödkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rödvin
  • 0,5 dl svartvinbärssaft eller gelé
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär i grova bitar. Strimla rödkålen med osthyvel.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i kålen och äpplena. Rör ner gelén. Tillsätt kryddor, vinäger, rödvin, saft och salt. Koka på svag värme i 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept