Inlagda rödbetor

15 min
Inlagda rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Gott till kalopsen, pyttipannan eller i sillsalladen på julbordet.

Rödbetorna håller sig mellan 6 och 12 månader.

15 juli 2011
15 min

Du behöver

  • 0,5 kg rödbetor
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 st liten bit pepparrot

Gör så här

  1. Tvätta och borsta rödbetorna och koka dem sedan mjuka. Det tar mellan 20 och 50 minuter.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den över rödbetorna. Små rödbetor kan läggas in hela, stora blir bäst om de skivas eller skärs i klyftor. Se till att lagen täcker rödbetorna.
  3. Låt stå svalt i minst 2 dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept