Inlagda rödbetor

Fredrik Eriksson 15 juli 2011
Inlagda rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Gott till kalopsen, pyttipannan eller i sillsalladen på julbordet.

Rödbetorna håller sig mellan 6 och 12 månader.

15 juli 2011
Visa mer
15 min
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 kg rödbetor
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 st liten bit pepparrot

Gör så här

  1. Tvätta och borsta rödbetorna och koka dem sedan mjuka. Det tar mellan 20 och 50 minuter.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den över rödbetorna. Små rödbetor kan läggas in hela, stora blir bäst om de skivas eller skärs i klyftor. Se till att lagen täcker rödbetorna.
  3. Låt stå svalt i minst 2 dygn.
Kommentera receptet

Fler goda recept