Kirres sillsallad: Skär sillen i tärningar och ägg och tomater i klyftor. Rör ihop chilisåsen och majonnäsen. Blanda allt och dekorera med lite dill.
Karins sillsallad: Skär allt i tärningar. Rör ihop senapssåsen och blanda den med det övriga, förutom grädden. Packa samman salladen i en vattensköljd skål. Vänd upp salladen på ett serveringsfat. Vispa grädden och lägg den i en sprits. Garnera salladen med grädden i ett vackert mönster.
Sillsallad med ris: Skär äpple och gurka i tärningar och mät upp. Skär sillen i tärningar och blanda den med äpple, kokt ris och gurka. Rör samman dressingen och smaka av den med lite peppar eller salt om så behövs.
Vänd ner dressingen i salladen och lägg upp den på ett vackert serveringsfat. Hacka ägget (gulan och vitan för sig). Garnera salladen med ränder av hackad gräslök, äggula och äggvita.