Sturesill

Från Nyhetsmorgon

Sturesillen är en limiterad utgåva för sommaren 2009, framtagen av Delikatessgrossisten för Sturegallerian. Sturesillen finns att provsmaka tillsammans med ett stenugnsbakat knäckebröd hos Delikatessgrossisten i Sturegallerian under hela sommaren. Sturesillen finns endast till försäljning i Sturegallerian i Stockholm.

9 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl matlagningscrème fraiche (34%)
  • 1 dl gräddfil
  • 210 g urvattnade sillfiléer
  • 0,5 st finhackad purjolök
  • 1 dl torr champagne (i Sturesillen används Bollinger). Fungerar även med torrt, mousserande vitt vin (till exempel Cremant från Alsace)
  • 0,5 st granatäpple
  • 3 msk forellrom

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och gräddfil tillsammans i en skål. Finhacka purjolöken och vända ner den lite lätt tillsammans med Crème fraichen och gräddfilen. Skär sedan de inlagda sillfiléerna i lagom stora bitar och lägg ner dem i skålen. Gröp ur och häll i halva granatäpplet, se till att endast få med kärnorna med frukten och inte det vita innerskalet. Låt även saften från frukten följa med.
  2. Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning. Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
  3. Låt Sturesillen stå kylt och dra i 1-2 dygn, allra helst 2. Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept