Strömming med rökt lax och senap

35 min
4
Strömming med rökt lax och senap
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
35 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 100 g rökt lax
  • 2 msk senap, gärna grovkornig
  • 2 msk hackad dill
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj den rensade strömmingen och klipp bort fenorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Salta botten på en ugnsfast form och rulla strömmingen med skinnsidan utåt. Lägg rullarna i formen.
  3. Hacka den rökta laxen och strö den över strömmingen. Blanda sedan senap och dill med vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tänk på att strömming kräver ganska mycket salt.
  4. Grädda i cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept