Sill med ägg och ansjovis

8h 10 min
4
Sill med ägg och ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
8h 10 min
4

Du behöver

  • 5 st kokta ägg
  • 5 st ansjovisfiléer
  • 0,5 st purjolök
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 st syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 6 st inlagda sillfiléer
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
  2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
  3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept