Lax- och räkterrine med tomat- och dragonsås

4

Du behöver

Lax- och räkterrine:

  • 400 g lax, malen
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 dl blancherad spenat
  • 1 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk salt

Tomat- och dragonsås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl tomatkött
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk dragon
  • 1 msk persilja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Lax- och räkterrine: Mixa laxfärsen med salt och ett ägg så att det binder samman väl. Tillsätt grädden och ta därefter smeten ur mixern. Blanda i hackade räkor och grovt hackad spenat, dill och gräslök. Lägg den i en plastfilmsfodrad terrineform. Grädda i vattenbad i 150-gradig ugn i 40 minuter.
  2. Tomat- och dragonsås: Alltsammans blandas ihop och serveras till lax- och räkterrinen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept