Inlagd sill

Från Nyhetsmorgon

Var noga med att välja en stor och fet sill. Köp gärna salt sill ur tunna. Tänk på att sillen kan variera i sälta när man vattnar ur den, ingen silltunna är den andra lik. Salt sill till inläggning finns också att köpa på burk. Spola dessa filéer i kallt vatten innan de används.

17 juni 2009
Visa mer

Du behöver

  • 300 g sillfiléer

Inläggningslag

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 8 st kryddpepparkorn, stötta
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 st morot, skivad
  • 1 st rödlök, skivad

Gör så här

  1. Använder du hel sill köpt ur tunna, börja med urvattning av sillfiléerna genom att spola filéerna med kallt vatten. Låt dem sedan ligga 1 dygn i vatten.
  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen, utom morot och rödlök som läggs i när lagen hunnit svalna tillsammans med sillen. Du kan även välja att röra ihop ingredienserna kalla (se till så att sockret löser sig) och därefter ställa in lagen i kylskåpet. Sillen håller upp till 14 dagar i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept