Fredrik Erikssons äppel- och pepparrotsill

Från Nyhetsmorgon

En supersvensk sill som smakar underbart. Våga testa den mer moderna varianten av sill med smak av pepparrot.

17 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket sillfiléer, gärna Abbas 5 min sill
  • 1 st svenskt äpple
  • 1 st liten bit pepparrot
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 st citron, skal och saft
  • 1 dl gräddfil, ekologisk
  • 1 knippe dill
  • flingsalt till topping

Gör så här

  1. Skär sillen och lägg upp den på ett fat.
  2. Tärna äpplet.
  3. Blanda citronsaft, - skal och honung.Tillsätt olja.
  4. Ringla över dressingen.
  5. Riv över pepparrot.
  6. Klicka över gräddfilen. Garnera med dill.
  7. Servera med lite flingsalt vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept