Gotlandssparris samt dressing med färska örter

Sparrisen skalas, jämnt med vacker knopp och kokas i lätt saltat vatten i 3 min. Till den vita så är det trevligt med lite socker och citron. /Fredrik Eriksson

Ett annat härligt vårtecken är färskpotatisen. Prova även Fredriks

Färskpotatis med ansjovis och tomatsmörsås

.

13 maj 2010

Du behöver

Nobisdressing

  • 3 st ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 3 dl olja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • finskuren gräslök
  • körvel
  • dill

Till servering

  • sparris
  • lite flingsalt
  • rapsolja
  • svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Koka äggen 3-4 minuter, så att de börjar koagulera.
  2. Spola dem i kallt vatten.
  3. Gröpa ur dem och blanda med senap och vinäger.
  4. Vispa i oljan lite i taget så att den binder.
  5. Smaka av med salt, peppar och vitlök.
  6. Vid servering
    Tillsätt gräslök, körvel och dill.
  7. Servera sparrisen ljummen med dressingen, lite flingsalt, rapsolja och svartpeppar ur kvarn.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept