Bacongratinerad getost med honungsvinägrett

4

Du behöver

  • 4 skivor mörkt lantbröd
  • 4 skivor getost á 50 g
  • 8 skivor bacon
  • olivolja
  • 2 st morötter
  • 0,25 st rotselleri
  • 10 st slätbönor
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 st salladshuvud

Honungsvinägrett:

  • 1 msk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär ur rundlar ur brödet och lägg på getosten. Linda baconet runt och fäst med tandpetare. Pensla med olivolja på osten.
  3. Skala morötterna och sellerin och skär i stavar.
  4. Koka dem i lättsaltat vatten i 2 min, lägg i bönorna och koka ytterliggare 2 min. Kyl grönsakerna i iskallt vatten.
  5. Rosta pinjenötterna i medelvarm torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
  6. Smält honungen (gärna en honung med lite blommig karaktär) och blanda den med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv salladen i mindre bitar. Blanda sallad, grönsaker, honungsvinägrett och pinjenötter.
  8. Sätt osten i ugnen ca 5 min så att baconet blir krispigt och osten får lite färg.
  9. Lägg upp salladen på tallriken med toasten på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept