Kycklingsallad med krutonger och varm remouladsås

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 knippe romansallad
  • 3 skivor grovt lantbröd
  • 2 st tomater
  • 1 st saltgurka
  • 1 st liten morot
  • 1 msk kapris
  • 1 st litet knippe persilja
  • 1 st litet knippe gräslök
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • 1 tsk curry
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn på kycklingfileerna och stek dem klara i ugnen på 150 grader i 8-10 min.
  2. Skär brödet i kuber och rosta krutongerna gyllenbruna. Skiva tomaterna tunt. Riv salladen. Fintärna moroten och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Finhacka kapris och saltgurka.
  3. Koka ner vinet till hälften och montera ner smöret i små klickar. Tillsätt grönsakerna och smaksätt med curry, salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen, skär upp kycklingfiléerna och lägg på. Slå lite sås runt salladen och strö över krutongerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept