Kyckling- och baconpaj i långpanna

Kyckling- och baconpaj i långpanna
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kyckling- och baconpaj i långpanna

16 ingredienser

1h

En paj som passar både till vardags och fest!

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör
  • 200 g valnötter
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 2 förp skivad bacon
  • 6 kycklingbröst
  • 1 purjolök
  • 4 klyftor vitlök
  • curry
  • salt
  • peppar

Äggstanning:

  • 7 ägg
  • 7 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas)
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa nötter i matberedaren. Tillsätt sedan mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa ner det kalla vattnet.
  3. Kavla eller tryck ut i önskad form och ställ i kyl eller frys. Grädda i cirka 5 minuter på 200 grader.
  4. Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Lägg baconet i en het panna. Fräs någon minut tills det fått lite färg.
  5. Tillsätt kycklingtärningarna och vitlöken. Låt allt få lite färg och tillsätt sen purjolöken. Krydda med curry, salt och peppar.
  6. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll på med den rivna osten och äggstanningen.
  7. Grädda i 30-50 minuter, beroende på storlek i 150 grader.