Paprika- och mozzarellapizza

Paprika- och mozzarellapizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Paprika- och mozzarellapizza

9 ingredienser

40 min

En vegetarisk pizza, lite tjockare än vanlig pizza och lämplig att servera i tårtbitar. Välj mozzarella gjord på komjölk eftersom den smälter bättre än den som görs på buffelmjölk.

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pan pizzadeg
  • 1 sats tomatsås
  • 3 paprikor (i olika färger)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl färska basilikablad
  • 250 g mozzarellaost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Gör pizzadegen och låt den jäsa. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 2 runda formar eller långpanna med olja. Platta ut degen i formen eller långpanna och låt den jäsa i ytterligare cirka 30 minuter.
  2. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skaka och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i hälften av oljan. Hacka basilikabladen fint och blanda med resten av oljan. Skiva osten.
  3. Bred ut tomatsåsen på degen. Lägg på paprikan och osten. Krydda.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.