Paprika- och mozzarellapizza

40 min
4
Paprika- och mozzarellapizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En vegetarisk pizza, lite tjockare än vanlig pizza och lämplig att servera i tårtbitar. Välj mozzarella gjord på komjölk eftersom den smälter bättre än den som görs på buffelmjölk.

26 februari 2010
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 1 sats pan pizzadeg
  • 1 sats tomatsås
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl färska basilikablad
  • 250 g mozzarella
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Gör pizzadegen och låt den jäsa. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 2 runda formar eller långpanna med olja. Platta ut degen i formen eller långpanna och låt den jäsa i ytterligare cirka 30 minuter.
  2. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skaka och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i hälften av oljan. Hacka basilikabladen fint och blanda med resten av oljan. Skiva osten.
  3. Bred ut tomatsåsen på degen. Lägg på paprikan och osten. Krydda.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept