Du behöver

Crêpesmet:

  • 1 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 10,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st kokt potatis
  • 1 st kokt ägg
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 250 g skalade räkor
  • 1 st citron, det rivna skalet
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 knippa gräslök
  • 50 g smör eller margarin
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Crêpesmet: Sätt ugnen på 175°C. Vispa ihop crêpesmeten. Låt den stå en stund så att den sväller.
  2. Fyllning: Tärna den kokta potatisen och ägget. Blanda med osten och räkorna. Smaksätt med citronskal och svartpeppar.
  3. Grädda tunna crêpes i matfettet i en stekpanna. Fördela fyllningen och rulla ihop dem. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt in formen ugnen på 225°C, 7-8 min.
  4. Skölj och skär gräslöken. Bryn i matfettet i en kastrull. Servera crêpsen med brynt smör, gräslök och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept