Petters lutfiskomelett

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 200 g lutfisk, tärnad
  • 1 st liten burk ansjovisfiléer
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 8 st kokta potatisar
  • 8 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk kryddpeppar, hela
  • dillvippor till garnering

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smöret.
  2. Strö över socker så att löken karamelliseras. Skiva ner potatisen direkt i pannan.
  3. Vispa upp äggen med salt och peppar och häll i stekpannan. Lyft lite med en gaffel så att omelettsmeten rinner ner.
  4. Lägg lutfisktärningarna och ansjovisen i pannan när omeletten är nästan klar och låt alltsammans bli varmt. Krossa kryddpepparkornen och strö över. Garnera med dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept