Källhagens julvört och kumminost

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Dag 1:

  • 3,5 dl vatten
  • 200 g rågmjöl
  • 200 g russin
  • 1 dl glögg

Dag 2:

  • 5 dl porter
  • 100 g jäst
  • 650 g fint rågmjöl

När degarna blandats:

  • 20 g salt
  • 20 g pomerans
  • 20 g fänkål
  • 10 g kummin
  • 10 g nejlikor
  • 300 g bakvört
  • 700 g vetemjöl
  • 200 g glöggmarinerade russin (se dag 1)
  • 300 g äpple (i sockerbitsstora bitar)
  • Kumminost:
  • 2 dl crème fraiche eller kesella
  • 2 msk stött kummin

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda ihop och skålla vattnet och rågmjölet. Låt degen stå över natten. Lägg russinen i glöggen och låt dra över natten.
  2. Dag 2: Knåda ihop med gårdagens deg och låt ligga i 30 minuter.
  3. När degarna blandats: Blanda ihop samtliga ingredienser. Knåda till en fast och smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Baka i 200-gradig ugn. Pensla limporna med mjölk efter gräddningen.
  4. Kumminost: Blanda ihop ingredienserna. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept