Kycklingspett med rostad potatis- och tomatsallad

4

Du behöver

  • 500-600 g urbenade kycklinglår
  • Marinad:
  • 1 msk soja
  • skalet från 0.5 citron
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • skalet från 0.5 citron
  • 8 st potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 3 st tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman soja, citronskal, timjan och olja. Lägg i kycklinglåren och marinera i ca 30 min.
  3. Skala potatisen. Skär den i klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över. Salta och peppra och ställ in i ugnen. Tillaga sammanlagt 30 min.
  4. Trä upp kycklingen på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  5. Ställ in kycklingen i ugnen tillsammans med potatisen efter ca 15 min.
  6. Skala och skär löken i ringar. Skär tomaten i klyftor. Krydda löken och tomaterna med salt, socker och svartpeppar. Lägg dem i formen ihop med potatisen och låt dem steka med de sista 10 min.
  7. Tag ut formen och vänd ner persiljan. Lägg upp tomat och potatissalladen med kycklingspetten överst och skeda över lite sky från kycklingen.
  8. .
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept