Kyckling med potatis och svamp

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 12 st potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 2 dl blandsvamp
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 0,5 st pepparfrukt
  • 5 dl kycklingfond (tärning eller fond + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 1 knippa persilja
  • ev grovriven parmesan

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i stavar.
  2. Skala potatis och lök och skär i ½ cm skivor. Grovhacka svampen. Bryn potatis och lök i 2 msk av matfettet. Tillsätt svampen. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten. Tillsätt salt och pepparfrukt. Späd med buljongen och det vita vinet. Tillsätt svampbuljongtärningen. Låt bräsera på låg värme i 10-15 min.
  3. Bryn kycklingfiléerna i 1 msk matfett så att de blir gyllenbruna. Lägg ner dem i grytan och låt bräsera i ytterligare 5 min. Smaka av och strö grovhackad persilja över.
  4. Servera gärna med grovriven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept