Grillad kalkonschnitzel med tapenade

4

Du behöver

  • 4 st kalkonbröst à 175 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st bakpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 1 knippa blandade färska örter
  • Tapenade:
  • 300 g svarta oliver
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk sardellfiléer à 56 g
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Putsa kalkonfiléerna från hinnor. Platta ut dem med t ex en kastrull så att de är ½ cm tjocka. Skala potatisarna och skär dem i tjocka stavar, bryn dem i 1 msk av olivoljan och baka dem färdiga i ugnen i 200°C, 10 min.
  2. Tapenade: Lägg undan 1/3 av oliverna. Mixa samtliga ingredienser till tapenaden. Blanda sedan i de hela oliverna.
  3. Salta och peppra kalkonfiléerna. Halstra dem i olivoljan ca 2 min på varje sida.
  4. Servera potatisen i en trave med den grova tapenaden, citron och till slut kalkonen. Toppa med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept