Fried rice med pak soi, kyckling och syltad ingefära

4

Du behöver

  • 4 port kokt jasminris
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 huvud pak soi
  • 1 st morot
  • 1 st röd chilifrukt, serrano
  • 1 st limefrukt
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • jordnötsolja
  • soya

Gör så här

  1. Skala och strimla ingefäran, doppa den i kokande vatten för att mildra smaken. Upprepa i nytt vatten.
  2. Koka en sockerlag och lägg därefter i ingefäran. Låt det få ett uppkok och dra åt sidan.
  3. Strimla kycklingen. Finstrimla chilin och riv skalet av limefrukten. Blanda samman och låt dra.
  4. Strimla moroten och stjälkarna på pak soien. Spara bladen.
  5. Värm jordnötsoljan i wok eller stekpanna. Fräs kycklingen, tillsätt ris och till sist grönsakerna.Salta och pressa limesaft över. Vänd slutligen ner pak soibladen och smaka av.
  6. Lägg upp riset med topping av ingefära och servera med soya.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept