Fasanbröst med äppelcidervinägrett och rödvinsinkokt rödkål

4

Du behöver

  • 4 st fasanbröst
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 st äpplen (Ingrid Marie)
  • 2 st äpplecidervinäger
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 dl solrosolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 st rödkål
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 msk honung
  • 1 st apelsin
  • 4 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk smör
  • anklevermousse

Gör så här

  1. Smörstek fasanbrösten med salt och nymalen vitpeppar i ca 3 minuter på varje sida. Låt steka efter under lock.Tärna äpplen och schalottenlök och fräs i oljan, tillsätt salt och peppar. Låt vara ljummet. Strimla rödkålen och skiva löken och fräs i smöret. Tillsätt honung, rivet apelsinskal, apelsinjuice och rödvin och koka i ca 10 minuter. Smaksätt med vinäger, salt och vitpeppar. Tranchera bröstet och lägg det på rödkålen, rippla äppelvinigretten runt med en bit anklevermousse till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept