Chicken gudskelov

4

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka färska örter (basilika och rosmarin)
  • 0,5 kruka basilika, raspad
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 st tomater
  • 0,5 st aubergine
  • 0,5 st zucchini
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • smör och olivolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär 2 av vitlöksklyftorna i 8 delar var. Gör 4 små fickor i varje kycklingklubba och späcka med vitlök, basilika och rosmarin. Bryn klubborna i smör, salta och peppra. Slå på vin och buljong och bräsera under lock i ca 20 min eller tills de är färdiga. Köttsaften skall vara klar.
  2. Skålla tomaterna och filea dem. Skär aubergine och zucchini i stavar. Stek dem i olivolja, vänd ner tomaterna, smaksätt med raspad basilika, salt och svartpeppar.
  3. Blanda till en yoghurtdressing av matlagningsyoghurt, 1 finhackad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.
  4. Uppläggning: Fördela den ljumma grönsakssalladen på portionstallrikar, lägg kycklingen ovanpå och skeda yoghurtdressingen runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept