Viltskav med svamp

Viltskav med svamp
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Viltskav med svamp

8 ingredienser

30 min

Viltskav är ett måste i Norrland och är mycket enkelt att tillaga. En härlig och mustig maträtt till murriga och kalla kvällar.

Ingredienser

portioner
  • 250 g renskav (eller älgskav)
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl små kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk persilja, hackad
  • 2 dl vispgrädde (eller mellangrädde)

Gör så här

  1. Lägg det frysta skavet med lite smör i en medelvarm stekpanna.
  2. Sära på köttstrimlorna allt eftersom köttet tinar. Bryn det på god värme.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Fräs löken för sig utan att den tar färg.
  5. Tillsätt skavet och krydda med salt och peppar.
  6. Stek svampen och blanda med persiljan och grädden. Häll det över skavet. Låt det koka ihop i några minuter.
  7. Servera med rårörda lingon och potatispuré.