Sardellspäckad fläskkotlett med en buljongkokt ratatouille

4

Du behöver

  • 4 benfria fläskkotletter
  • 4 sardeller
  • 2 dl vitt vin
  • färsk oregano
  • olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 buljongtärning

Ratatouille:

  • 0,5 zucchini
  • 6 potatisar, skalade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 smålökar
  • 0,5 röd paprika
  • 1 gul lök
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Skär zucchini i stavar, potatis i skivor, skiva vitlöken och skär ned löken.
  2. Häll lite olivolja i en rejäl gryta, vatten och halva buljongtärningen. Lägg i lök, vitlök och potatis. Salta, sätt på lock och låt puttra sakta.
  3. Skär ned paprika i små tärningar och dela tomaterna på mitten.
  4. När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts – i ordning – zucchini, paprika och tomat.
  5. Gör ett snitt i kotletterna och tryck försiktigt in en sardell i varje kotlett.
  6. Stek kotletterna i en panna i lite smör. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd kotletterna och krydda även på andra sidan.
  7. Tillsätt vin och den andra halvan av buljongtärning i pannan.
  8. Servera kotletterna på grönsaksbädd och häll på lite av skyn. Avsluta med lite färsk oregano.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept