Lättrimmad lammbringa med färskpotatis, kajplök och rökt sidfläsk

Från Nyhetsmorgon

Lamm är bra att bjuda vänner och familj på vid lite festligare tillfällen.

14 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lammbringa
  • 0,5 dl bladpersilja, fint hackad
  • 5 cl grovkornig senap
  • 1 flaska rosévin
  • 4 kvistar timjan
  • 1 st gul lök
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 m bindgarn
  • 2 kg svensk färskpotatis
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 dl kajplök finhackad
  • rapsolja
  • vinäger
  • 100 g kålrot
  • 50 g mandelpotatis
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt, peppar, kryddpeppar

Gör så här

  1. Strö över lite salt på bringan och låt ligga i kylen över natten. Torka av den.
  2. Blanda senap och persilja och pensla ut på den sida som inte ”svålen” sitter på. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop till en tajt rulle och bind med bindgarn.
  4. Bryn rullarna i en stekpanna och lägg i en djup plåt. Slå på vinet, timjan och gullöken och brässera i ugn på ca 150 grader i ca 1 timme tills dom är möra. Skiva upp vid servering.
  5. Skär ner sidfläsket och bryn det i en stekpanna. Koka färskpotatisen i rikligt med salt. Skär ner den och blanda med det brynta fläsket och kajplöken smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Koka kålrot och potatis mjukt mixa helt slätt i en kannmixer späd med crème fraishe till en ganska lös konsistens och smaka av med kryddpeppar, vitpeppar och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept