Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt

Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt

11 ingredienser

25 min

Biff med enkla och smakrika tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 4 biffar (á 160 g)
  • 6 rödbetor
  • olivolja
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 rossisallad

Pepparrotsyoghurt:

  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem i en form, droppa över olivolja och timjan. Salta och peppra.
  3. Rosta dem i ugnen cirka 30-40 minuter, elelr tills de blivit mjuka rakt igenom.
  4. Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar och servera i en kopp vid sidan.
  5. Riv salladen i mindre bitar och blanda med de rostade rödbetorna.
  6. Banka försiktigt ut biffarna så att de blir cirka 5 millimeter tunna. Salta och peppra.
  7. Grilla biffarna i het en grillpanna cirka 30 sekunder på varje sida.
  8. Servera med sallad och yoghurtsås.