Buljongkokta rotfrukter med sidfläsk

35 min
4
Buljongkokta rotfrukter med sidfläsk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Servera fläsket knaperstekt med de goda rotfrukterna i sin mustiga buljong.

3 september 2010
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 400 g sidfläsk
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st palsternacka
  • 0,5 st rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan, eller några kvistar färsk
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Skiva fläsket tunt. Skala och ansa grönsakerna och skölj dem väl. Skär dem grovt.
  2. Skala och skiva vitlöken. Fräs den i rapsolja i en gryta tillsammans med lagerblad, timjan och grönsakerna.
  3. Tillsätt vin, buljongtärning, vatten, salt och peppar. Lägg ett lock på grytan och låt det sakta koka i 10 minuter. Finhacka persiljan och strö över grönsakerna.
  4. Knaperstek fläsket i en stekpanna och servera med grönsakerna i djupa tallrikar så att buljongen kommer med.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept