Potatisflarn

Potatisflarn
Foto: Björn Tesch

Gott att göra på färskpotatis.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st potatisar, Asterix eller Amandine
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl gräddmjölk
  • 50 g Västerbottensost
  • salt och vitpeppar
  • 1 st purjolök
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st morötter
  • malen kryddpeppar
  • 1 burk matjessill
  • några tunna skivor kavring
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skiva potatisarna och varva i en rund form med löstagbar botten. Blanda gräddmjölk, riven västerbottenost, salt, peppar och häll över potatisen. Grädda i 200° i 20 min. Låt vila.
  2. Blanda en sallad med purjolök, schalottenlök, lätt kokta morötter och lite kryddpeppar. Droppa över lite brynt smör. Dekorera potatiskakan med matjessill, salladsgrönsakerna, kavring och några dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept