Potatis Boulanger

Potatis Boulanger
Foto: Björn Tesch

Du behöver

  • 400 g potatis av en fast sort, t ex Folva eller Asterix
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 4 st schalottenlökar, skivade
  • 2 st morötter i bitar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 6 st enbär
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 dl vitt vin
  • 6 dl kalvbuljong

Gör så här

  1. Halvera potatisen på längden. Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Servera i en soppterrin eller små soppskålar.
  2. Ett enkelt och gott tillbehör till alla typer av fågel eller kött. Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept