Potatis Boulanger

Potatis Boulanger
Foto: Björn Tesch
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Potatis Boulanger

11 ingredienser

Potatis i alla dess former. Gott till kött eller fisk.

Ingredienser

  • 400 g fast potatis (t ex Folva eller Asterix)
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 6 enbär
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 dl vitt vin
  • 6 dl kalvbuljong

Gör så här

  1. Halvera potatisen på längden. Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Servera i en soppterrin eller små soppskålar.
  2. Ett enkelt och gott tillbehör till alla typer av fågel eller kött. Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.