Friend´s famous Khmer chicken curry

Du behöver

  • 1 tsk färsk galangal, skalad
  • 1 tsk färsk mejram, skalad
  • 4 st citrongrässtjälkar, skivade
  • 6 st mediumstora asiatiska schalottenlökar, skalade
  • 0,5 st lime, saft
  • 0,5 tsk stjärnanispulver
  • 4 st vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 msk torkad chili, urkärnade och uppblötta i vatten i 5 min
  • 1 l kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 0,5 tsk räkpasta
  • 400 g kyckling, från bröst eller lår
  • 2 st mediumstora potatisar, skalade och skurna i 8 delar
  • kycklingbuljong om det behövs
  • 1 msk palmsocker (råsocker)
  • 1 msk vietnamesisk currypulver
  • 1 st mediumstor lök, skuren
  • 100 g stringbönor el haricots verts
  • salta efter smak

Gör så här

  1. Lägg galangal, mejram, citrongrässtjälkarna, limejuicen, stjärnanispulvret och vitlöken i mortel och mortla ihop till en massa.
  2. Koka halva mängden kokosmjölk och reducera den tills det är endast liten mängd kvar.
  3. Tillsätt massan från morteln och stek till väldoftande. Tillsätt chilipastan, fisksåsen och räkpastan.
  4. Mixa ordentligt och tillsätt kycklingen. Rör ihop ordentligt igen.
  5. Tillsätt sen potatisen och resterande av kokosmjölken och låt koka 5 minuter. Om det behövs tillsätt kycklingbuljong så att curryn har tillräckligt med vätska.
  6. Tillsätt palmsocker (råsocker), currypulver, lök, bönor och salt. Låt det sen sjuda i 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept