P P P - Palsternacks-Pepparrots-Pytt

Du behöver

  • 1 st stor palsternacka, skalad och tärnad
  • 2 st morötter, skalade och tärnade
  • 6 st schalottenlökar, skalade och hackade
  • 1 msk skalad och riven pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 4 st ägg
  • 1 knippe blandade färska örter, hackade
  • 2 dl olivolja + lite till stekning
  • lite grovsalt
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Råstek palsternacka, morötter och lök i lite olivolja. Blanda i crème fraiche, senap och pepparrot och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Gör en örtolja genom att blanda 2 dl olivolja med de hackade örterna och grovsalt. Mixa det hela väl.
  3. Knäck äggen, ta bort vitorna och lägg tillbaka gulorna i skalhalvorna (vitorna kan frysas och användas till annat).
  4. Vid serveringen, fördela grönsakspytten på tallrikar, placera äggulorna i mitten och skeda örtoljan runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept