Grönsaks- och getostdolmar

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0,25 st purjolök
  • 1 st morot
  • 0,25 st rotselleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl kokta korngryn
  • 150 g getost
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 st stora blad spetskål
  • Vinägrett:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippa blandade färska örter
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • machésallad eller annan sallad

Gör så här

  1. Skala löken coh skölj purjolöken. Grovhacka lök och purjolök. Skala moroten och sellerin. Skär i små tärningar och koka i lättsaltat vatten i 4 min. Fräs grönsakerna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt korngrynen och låt svalna.
  2. Smula ner getosten och blanda väl. Salta och peppra. Blanchera spetskålsbladen några minuter i lättsaltat vatten och kyl ner i isvatten. Torka dem väl. Fördela fyllningen och vik ihop till 4 dolmar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt formen ugnen på 200°C, 10 min.
  3. Blanda vinägretten och slå över dolmarna. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept